Estiu a Cervelló IV, by Xesc Potaroja

Estiu a Cervelló IV

Escenes de films rodats a Cervelló

Entre els anys 1964-1967 es van rodar pel.lícules als Estudis Cinematogràfics Balcázar d’Esplugues de Llobregat, també conegut com “Esplugas City”
Els germans Balcazar i Filmax tenien més de 5.500 m2 de platós on hi havien decorats i escenografies pels films de ‘spaghetti western’.
Algunes escenes de alguns films varen ser rodades pel boscos de Cervelló.
Hi ha gent que ho recorda però no podem dir encara alguns dels títols ja que haurem d’anar a Esplugues de Llobregat a fer recerca als arxius.
Amb la col.laboració de l’Antoni Monforte podem esmentar el que recorda de dues pel.lícules. Aquestes no van ser de l’Oest Americà sinó que una va ser d’aventures de pirates:

 

El Tigre de los Siete Mares
1966  98 min. Italia. Directors: Sergio Bergonzelli, Roy Rowland. Guió: Guy Farrell, Repartiment: Gérard Barray, Antonella Lualdi, Terence Morgan, Geneviève Casile…

 

Es van rodar poques escenes i tot a Can Sala de Baix, a la carretera i al camí -just allà on es fa la paella de Santa Maria-. L’equip s’hi va estar uns dies i havia gent del poble que van anar a veure com filmaven.

 

L’altra va ser la pel.lícula:
Cambio de Sexo 
1977  108 min. España. Direcció: Vicente Aranda Guió: Joaquím Jordá, Vicente Aranda (Historia: Carlos Durán) Música: Ricard Miralles. Fotografía: Néstor Almendros. Repartiment: Victoria Abril, Lou Castel, Bibiana Fernández, Fernando Sancho, Mario Gas,Rafaela Aparicio, Joan Borrás, José Castillo

 

 

 


Es van rodar algunes escenes al Mas Pitarra. Es pot veure per les rajoles antigues del jardí. No hi ha cap escena general de la masia. Com anècdota, la que va ser masovera del Mas, Justina Rodríguez, ens va dir que va fer el menjar per tot l’equip el temps que s’hi van estar.

 


L’Antonio Monforte, també va dir que a la fàbrica “Feliu Boet” (on ell hi treballava) es va rodar un curt en un cap de setmana. Va ser pels anys 2004-2006 però no recorda el títol.

Xesc de Cervelló