Ratetes a l’inversa, by Quim Pedret

Pilar és un Santi a la inversa, però són sinònims. Ella té ‘Bula’ i l’etern perdó. Ell l’infern etern.

‘Ratolí’ o ‘verdulera’ no vol dir necessàriament traïdor o llepaculs.
Nosaltres podem opinar i podem canviar d’idees. En canvi els pocavergonyes poden canviar de principis, sigui per circumstàncies ideològiques o per salvar el cul.

Rata’ o ‘verdulera’ vol dir una manera d’arrossegar-se. Una forma d’utilitzar al poble i part d’un poder per arribar a un lloc i trepitjar a tot deu, per treure rèdit polític, periodístic, social i sobre tot material.
Per això vaig dir ahir aquí mateix que hi havia dues rates. Avui rectifico. En conec més de tres i de quatre. Vosaltres segurament també en coneixeu. Però molts perdonen o obliden perquè s’han de cuidar molt, perquè són les NOSTRES ‘ratetes’…..