Charly Pushi i Oriolet Junqui, by Quim Pedret

Aquest text d’unes ratlles més avall, està fet després de donar aquesta matinada la meva opinió en aquest mur i la meva web, sobre el ‘tuit’ d’en Carles Pushi en relació la feina (molt ben feta, per cert) de l’Oriolet a dins del judici-farsa-burla que es fa a Madrid.

“Amics ús agraeixo el fet que llegiu les meves ‘parrafades’,sermons o les meves ‘Quimicullunades’ o les meves frases més o menys ocurrents, o no. 
El fet que escrigui per mi i no pas par un diari, que sempre té una línia editorial, em dóna llibertat.

Una opció política i les seves autodisciplines, un sistema de govern, una religió o ser fanàtic d’un club de futbol, no dóna molt de marge per opinar lliurement o cap marge’

És allò de no tinc al clatell allò de ‘qui paga mana’ o ‘si tens el cull llogat, no seu quan vol’ escric el que em bé de gust. I crec que mai ha sigut, ni és ofensiu.

Per això sempre veieu que els que estan ‘llogats’ es posen la frase ‘políticament correcte’. Jo no ho soc i m’agrada no ser.ho.

Ja vaig dir fa dos dies que segurament molesto al poder i al polític i ser així em dóna menys guanys materials, però tinc més pau interior. També aguantar les ‘cullunades’ de molts polítics et dóna el cel. Aguantar-me a mi, ja és una altra cosa. 

Jo amb respecte opino sobre qualsevol cosa de l’àmbit d’aquesta societat i quan “m’estimo molt” opino sobre mi (i ni deu em duu la contaria) 
No tinc cap opció política declarada, si tinc amics a la política i fora d’ella i simpaties. Amb això no descobreixo res i potser poc importa Oi? 

L’edat fa ser crític amb tot, inclòs amb mi mateix. També dona llibertat sense cap mena de por.
L’edat no et permet llepar el cul.o ensabonar a ningú. Mai ho he fet.
L’edat et diu que demanar favors no serveix per res.
L’edat no ens dóna anys (igual si, però no gaires)
L’edat m’ha donat la maduresa d’adonar-me que tot és efímer i relatiu i que ‘aquí’ estem de passada.
L’edat té un gran avantatge, ja que si no tens al cap idees fixes, ni enemics, mai tindràs l’obligació has de saludar o no per força o d’escriure bé o amb qui ha de ser més tou o més vehement.

Si demà em trobo al Carles, on sigui, el saludaré correctament, de la mateixa manera que ho faré amb l’Oriol, igual com ho faig amb tots vosaltres, ja que ells (alcaldes i altres ‘bestioles’) no són més que vosaltres. 

Críticar no vol dir ‘criticar i esgarrapar, sinó solament opinar SEMPRE que vulguis o puguis i sense ofendre a ningú

Recordo que anys enrere també vaig fer una crítica molt dura al que llavors era President i després de comentar-li a ell en persona, em va dir: ‘Quim, estàs en el teu dret i deure com a ciutadà de dir públicament el que creguis que faig malament en l’àmbit polític’ El que es diu en privat, és privat.
No tots entenen això, Per això va sortir allò tan suat i negatiu: ‘O estàs amb mi o estàs contra mi’ i insisteixo, la majoria de polítics no accepten una crítica, alguns ni crítica negativa, ni crítica positiva.

Ells (els polítics) estan per servir al poble, no a inrevés, si no és així que marxin a casa i que passi el següent.

Amics que tinguem un bon cap de setmana, esperem que a la fi els beneficiats de TOT puguem ser TOTS. O sigui, els d’aqui, els que han vingut del nord o del sud, vulguin el millor per Catalunya, el nostre i el seu país.
Ens veiem!

Ja teniu paciència! (jo amb vosaltres també)