El Bulli 184….by Radio TV Pedret

https://www.gironanoticies.com/noticia/30060-el-bulli-1846-a-roses.htm

 

 Joaquim Pedret Rovira

El Bulli 1846 a Roses

 Opinió  –   18/08/2014  –   14:48

He d’entendre que totes les firmes en contra la ubicació d‘El Bulli són la voluntat d’un poble.

Joaquim Pedret Rovira

Joaquim Pedret Rovira

 

 

 

Molt poques persones que viuen a Catalunya estan sorpreses per la notícia que el govern català, ajuntaments i algunes associacions, estiguin donant suport al projecte del BulliFoundation 1846 a cala Montjoi.

Veig amb preocupació que continua el procés, que també s’observa en altres països, és a dir la privatització de l’espai públic, normalment basat en reclams totalment injustificables amb enormes quantitats d’ingressos i suposats milers de llocs de treball, que tindran com a resultat un món ‘meravellós’.

I no es tracta de cap casualitat que una organització promoguda per un restaurant de luxe, assequible a pocs, sigui el poder que prengui decisions injustes i partidistes, i que sigui aquesta organització qui se’n beneficiï[. El poble, no.

Mentre que moltes persones van sospirar amb alleujament després del fracàs d’Eurovegas, aviat va sorgir un pla B, era el Barcelona World.Un complex basat en jocs d’atzar, que ha d’estar, per a vergonya de molts, subjecte a un règim de baixa tributació…, no?

Per descomptat que alguns diuen que crearà milers de nous llocs de treball.
Així i tot és per això que haig de suposar que tot serà de baixa qualitat i amb baixos salaris i que els problemes socials i delictius serán, inevitablement, el resultat d’aquest tipus de macroprojectes.

Molts argumenten que el suport de la Generalitat al projecte Bulli 1846, declarat d’interès públic, significarà que estarà subjecte a més controls i equilibris. D’igual manera que diuen que serà tota una prova que el projecte és “de transparència i amb una gran voluntat d’escoltar a tothom” Ja hoveurem!
La pobresa d’idees, la bona situació financera del potentat i la mala visió de masses dels nostres polítics, es caracteritzen gairebé sempre per una paraula utilitzada per aquests últims per descriure aquests projectes…. PRESTIGI.

El creixent ‘èxit’ electoral dels partits més petits i més recents, em suggereix que molts ciutadans saben que EL SEU PRESTIGI seria no haver de pagar la maleïda hipoteca.

Entenc que és molt fàcil dir que s’està hissant la bandera populista en defensa del medi ambient i que igual faig servir el vell truc de la demagògia per atreure un bon nombre de detractors d’El Bulli a Montjoi, però en aquest cas sincerament no és populisme. És així, és la meva opinió i la de milers de ciutadans i així ho escric i així ho penso.

He d’entendre que totes les firmes en contra la ubicació d‘El Bulli són la voluntat d’un poble, que com en tot, té el dret a manifestar-se, dient que el BulliFundation NO garanteix la preservació de la ja malmesa naturalesa.

Com es pot preservar un parc natural, quan estan tractant de construir-hi gairebé 3.000 metres quadrats de més, i permeten ampliar l’accés a milers de persones i, com he dit abans, modificar les lleis per privatitzar el territori només per a les demandes d’alguns afortunats? Crec que els catalans no hem de permetre-ho.

Autor: Joaquim Pedret Rovira