«Puigdemont està jugant en foc… by Radio TV Pedret

«Puigdemont està jugant en foc, i el temps s’acaba»

President, si no respectes a una persona, t’estàs faltant el respecte a tu mateix i al teu cap.

‘El President per accident’, es vol carregar els homes forts d’Artur Mas, dins i fora del govern.

Després del cas Gordó, va vindre el cas Baiget, i ara tot sembla que li toca el torn a la Neus Munté, a en Jordi Jané i en Joan Vidal de Ciurana i el mateix Puigdemont està estrenyent ‘el coll’ a la Marta Pascal.

Puigdemont s’està obligant a ell mateix a unes eleccions catalanes per octubre o novembre, en lloc d’un referèndum ‘encartonat’ el 1r d’octubre i que algun home fort el pot ‘convidar’ a convocar.les. Ell també està exposat a una petita coça. El poder mana més que el creu que té el ‘poder’.

Una vegada més, al meu criteri, queda palès que els plans de Puigdemont i de Mas no són els mateixos. Reconec que sóc ‘arturista’ però no sóc ‘anti’ res, però les coses des de el fet ‘províncià’ i ‘catetu’ amb boina i de vistes de lluny, es veuen molt millor i més clares.

En escriure això només em belluga el ser català, el meu seny i l’amistat personal i no pas cap mena d’ideari polític i per això segurament no puc ser prou imparcial en la meva petita critica afectuosa. No és la meva intenció faltar al respecte a ningú.

Fins ara ho he fet i ho seguiré fent, He demostrat respecte per les opinions i actes dels altres, per això espero que respectin les meves, ja que mai he dit que algú està equivocat del tot.

La raó i la veritat absoluta no existeixen.

Durant uns dies i mesos vaig dir i escriure molt i clar (aqui i la meva web) que el 129è President, l’Artur Mas i Gavarró no l’havien obligat a fer cap pas al costat i ho segueixo penant i dient.

Puigdemont va ser solament un accident, Va ser l’escollit després de NO ‘carinyós’ de la Neus Munté, al llavors i encara president Artur Mas.

Mas no està, ni ha estat mai a cap mena de ‘paperera’, ni està ‘mort’ políticament.

Ni la CUP, ni els ‘governs’ de Puigdemont, ni el ‘desgoverns’ de Rajoy, ni la ‘justícia catalana española’ han pogut amb en Mas, ni amb les seves ganes de portar a Catalunya ‘endavant’

Les seves ganes estan intactes, és més, té moltes més forces que mesos abans. Mireu els seus moviments i el seu treball… i el seu cap.

Vaig dir que un dia trobaríem a faltar en Mas i que les coses s’estaven fent molt malament. No sóc, ni vull ser visionari, només calia observar bé.

Repeteixo, crec que Puigdemont no ho està fent prou bé, té més o menys el mateix tarannà d’una dubtosa ‘gestió’ al capdavant de l’alcaldia de Girona. Crec que ara amb la seva guerra interna amb ERC, l’han vençut i l’està porta’n a perdre el nord i els papers… i el cap.

Recordeu aquest dia d’avui, si us plau. Perdem molt ràpid la memòria i també a vegades… i el cap.

Els moviments de ‘ballaruca amb cava’ l’estiu passat a Cadaqués, que es varen transformar en una ‘riota’ per la majoria del poble català i de fora el país, els moviments de fa una setmana, els moviments de mesos amb en Junqueras i ERC, les corregudes d’aquesta tarda a Palau, i els casos de consellers que salten i ballen de la cadira, com si fossin ninots, ens diu que en les hores vinents hi haurà una altra crisi de govern i segurament no seran la darrera.

Qui serà el proper? Qui ho pot aturar?

Recordeu que Robespierre també va ser víctima de la seva guillotina i una coça… al cap amb barret.

Sèneca va ser tant ‘tanoca’ que li va fer un pols al poder i es va suïcidar.

Catalunya espera i el temps i la paciència de molts catalans s’acaba, però sort que el seny d’alguns polítics en concret, que sempre els trobes treballant, hi és i ells hi són. Sort.

Però el temps s’acaba.

Quim Pedret i Rovira