Santiago Vidal, by Radio Pedret

Santiago VidalQuimPedret

El ‘Supremo español’ ha sancionat el jutge Santiago Vidal amb tres anys de suspensió perquè ha redactat una Constitució catalana. 
Això és “una falta molt greu”, que suposa un “menysteniment inexcusable en el compliment dels deures judicials”. 
Sort que no la va gravar en audiovídeo.

Però per què seria un menysteniment (inexcusable) en el compliment dels deures judicials la redacció d’una Constitució catalana? 
No ho ha fet pas en l’horari de feina. Ho ha fet en el temps lliure. Potser, per fer-ho, ha menystingut, justament, els deures conjugals? En el temps lliure, un jutge pot dedicar-se a diverses tasques, entre elles redactar. oi?

Trobo que suspenent el jutge tres anys per haver redactat aquesta Constitució catalana estan donant-li un valor simbòlic
Redactar la Constitució catalana és una falta molt greu, perquè és la Constitució catalana o perquè redactar, en si, és una falta molt greu?
Si redactar en si és una falta molt greu que t’impedeix de fer la feina de jutge, llavors han de suspendre els jutges poetes i escriptors.

Si resulta que no, que redactar qualsevol cosa (com per exemple redactar la Constitució del planeta del Petit Príncep) no és un delicte però redactar la Constitució catalana, sí ho és,

Llavors la falta greu ve donada per la catalanitat de la Constitució? 
O perquè redactant una Constitució Catalana, el jutge està ajudant a fer possible la independència de Catalunya, cosa que, per als camarlencs del regne de Felip, és il·legal?

Llavors, el Tribunal hauria de suspendre molts altres servidors públics per, posem per cas, haver enviat whatsapps de suport al jutge Vidal o per haver-se llegit la Constitució redactada pel jutge.

Trobo que suspenent el jutge tres anys per haver redactat aquesta Constitució catalana estan donant-li un valor simbòlic. 
Per a ells no és un joc. I si no és un joc estan dient-nos que ens consideren “un altre país”.

Ara, simplement, procuren posar molta maionesa al damunt del filet només perquè els nens no notin que és peix i se l’empassin.

Empar Moliner


“Quan encara no he assimilat que visc en un país on és il·legal fer un procés participatiu no vinculant, on la gent voti per opinar i no per decidir, i quan encara no he assimilat que visc en un país on 
si que és legal inventar informes falsos sobre rivals polítics, destrossar sistemes sanitaris de comunitats autònomes, o afinar els casos judicials entre els ministres i la fiscalia general...ara he d’assimilar també que els jutges no poden escriure el que els doni la gana en el seu temps lliure i a la seva casa.
Ho sento, però el meu sistema assimilatiu no arriba al nivell que s’exigeix actualment al meu país.
Considereu-me gairebé derrotat”

Quim Pedret i Rovira