Elena Kudryashova a Roses amb Girona Noticies, by Radio Pedret

 

Elenakudryashova Pintora Radio Pedret Felez SanMartin KudryashovaPedret Irene kudryashova quim pedret Pintura Mindan KudryashovaPedretRosesPintura Quim IsaacPedretKudryashova Quim pedret kudry pintura roses Elenakudryashova Pintora Quim Pedret

         Fotografies Guillém Plujà i Moratò

Elena Kudryashova, la pintora russa establerta a l’Alt Empordà, ha inaugurat aquest dissabte 30 de juliol i dins de l’Espai d’Art de la Ciutadella de Roses els seus darrers treballs.

Ho ha fet després un petit període de ‘silenci’, donada la seva maternitat, on solament ha fet col·laboracions amb altres escriptors fen il·lustracions, comptes infantils i alguna exposició col·lectiva, tant a Figueres, dins del Castell de Sant Ferran
com a Barcelona a la Casa de Cultura Russa-Catalana)
Els quadres exposats són quasi una trentena, fent una divisió d’espai físic i pictòric amb els seus treballs més intimistes de caràcter intimista i personal, on inclòs hem pogut robar un autoretrat tots d’estil figuratiu i molt personal.

A Roses podem veure de les teles ‘Tradicions de Catalunya’ que són l’eix principal de l’exposició, que ja anat exposant arreu de diverses ciutats catalanes i part de la Catalunya Nord, durant aquests darrers anys.

En el centre de la Sala, podem veure en un gran espai amb el conegut quadre ‘Sant Jordi i el Drac’, i les parets laterals ‘La Sardana’, ‘Els Castellers’, ‘La Patum’ de Berga, entre d’altres, fets amb un estil de què ella mateixa en diu, ‘és un estil únic i personal’, encara que pugui recordar en certa manera al modernisme català.

En un racó de la sala, hem pogut trobar uns objectes-poema-text, com una cadira amb cremallera i una maleta lligada amb una corda i una tela molt més personal i ‘futurista’ que ens fa reflexionar del perquè de la pintura, tant de fa més d’un segle i la pintura que es fa ara.

Ens ha sorprès gratament una petita mostra de ceràmica feta per la mateixa pintora en diverses tècniques,

Amb aquesta exposició de Roses, la pintora ha volgut recordar i agrair al poble de Llança el desè aniversari de quant l’abril del 2006 va exposar a la Casa de Cultura de la població veïna, ja que va ser la primera ciutat catalana que va exposar, després d’arribar del Japó on residia, feia més de cinc anys, abans d’establir-se i casar.
se al Baix Llobregat, on va arribar l’any 2000

L’exposició estarà oberta durant un mes, fins al 30 d’agost i es pot visitar tots els dies de la setmana, a les hores que la Ciutadella de Roses està oberta al públic.

Quim Pedret, Fotograf Escriptor