Politica

Rajoy no prent Lexatín, by Radio TV Pedret

La salut d’alguns polítics comença a ser preocupant!

Per cert, Lexatin és un calmant, és un laxant o un aturador de diarrees?

 

Quim Pedret i Rovira

Los medios del Movimiento Nacional, by Gregorio Morán

El artículo semanal que publica en ‘La Vanguardia’ el periodista y escritor Gregorio Morán (Oviedo, 1947) bajo el epígrafe ‘Sabatinas Intempestivas’ no ha sido publicado este sábado. Pese a no haber visto la luz en el rotativo barcelonés, el texto retirado, titulado ‘Los medios del Movimiento Nacional’, ha circulado por las redes sociales.

Barcelona 15 09 2009   Fotografia Cesc Giralt

Este es el artículo íntegro:

Los medios del Movimiento Nacional

No estaba entre mis intenciones escribir sobre la situación en Cataluña. Imaginaba que un lector habitual estaría ya saturado y poco se podía añadir a lo ya dicho. Cambié de opinión a partir de varios artículos que me han conmovido y que parecen exigir cierto grado de compromiso. Basta citar los de Màrius Carol, de Xavier Vidal-Folch y el sensible y rotundo de Isabel Coixet. No podemos callar aunque estemos en pleno agobio veraniego y tengamos la sensación de que vivimos entre camellos pero sin ninguna experiencia de beduinos. Los artículos son un llamamiento a la responsabilidad y dejan una agridulce sensación de que estamos en un callejón de difícil salida a la que nos han llevado los talibanes que nos gobiernan y sus jaleadores, ¡que no supimos desenmascarar a tiempo!…. LEER MAS…

Los Huevos de Blesa, by Quim Pedret

Veient la Sexta Noche el debat “Blesa, l’Escopeta Nacional III ” he recordat l’acudit

“Era una vegada un Convent de Monges”

Un home portava dues dotzenes d’ous cada dia al convent, perquè elles fessin les seves Magdalenes Ortíz :P
Com cada dia l’home els hi va portar, però al trucar la porta, varen caure a terra i ni un de sencer.
Estava molt disgustat i va marxar demanant perdó, mentre la monja li deia: ‘No es preocupi bon home, demà en porta dues dotzenes, que no passa res’
L’endemà va arribar un altre senyor a la porta del convent que portava dues dotzenes per compensar els trencats pel seu col·lega.
La monja portera va obrir la porta.
Hola! Bon dia. Li porto dues dotzenes d’ous.
La monja li va preguntar: Perquè no ha vingut l’home que ens porta els ous cada dia?
Ho sento germana, a partir d’avui vindré jo. El no vindrà més, ja que s’ha penjat !!
La Monja amb sorpresa, li va preguntar: S’ha penjat pels ous?

No germana, pels ous no, s’ha penjat pel coll, com tot déu :-) “

Lliures, by Quim Pedret

“Hi ha tantes maneres en les quals l’ésser humà és esclau, que avui dia, el concepte de llibertat es converteix en dubtós.
Fa anys em vaig voler regalar la llibertat i potser encara no sóc lliure i segueixo sent esclau de la llibertat.
Ingènuament vaig escollir l”esclavitud’ i quan tries el que el farà ‘esclau’, és una altra forma de ser en el temps-espai, que de ben segur cada dia em fa ser més LLIURE”

Quim Pedret i Rovira

Dalí en-gordó, by Radio TV Pedret

“Coincidències curioses” 
Els forenses inicien l’exhumació del cadàver de Salvador Dalí en el Teatre-Museu de Figueres.
La Guàrdia Civil inicia l’exhumació dels papers de ‘cadàver’ de Germà Gordó en el Parlament i en Palau de la Generailtat de Catalunya. 
                                  
Guardia Civil en el transcurs de una visita al Parlament de Catalunya
Quim Pedret i Rovira (sense comentaris)

Urnes plenes de vots, by Quim Pedret

 

 

Mira que arribes a ser divertit l’Oriol!.
Cada dia la fots més grossa. Em recordes a un polític espanyol. Un dia em presentes el teu assessor i cap de premsa, que riurem plegats! Cony!!

Si no estiguessin plenes de VOTS, seria el mateix que si la meva àvia portés pedals, ja no seria la meva iaia, seria una bicicleta…. de cartó

Però em reafirmo en el que vaig escriure aquí mateix dies enrere, que per demostrar del que heu presumit, sense creure gaire, durant tants anys; a cada sobre dels votants d’ERC, en lloc de posar un SI o NO…. Resssss de vots!

LEER MAS…

Un millón para el mejor, by Radio TV Pedret

TENIM LA SOLUCIÓ PER ANAR A VOTAR I TREURE COM A MÍNIM 100 MILIONS o més

Veureu:

Ja fa dies que em balla una cosa pel cap.

A veure, sembla que en general hi ha moltes ganes de votar, Sí?
Veig que hi ha una manca d’entesa en qui compra les urnes i a on es compren, Si ajuntem les ganes de votar (posem que el teu cas o el meu o de qui sigui), jo suggeriria que la votació sigui o a l’ajuntament, al bar de la cantonada o inclòs a la plaça major (esperem que faci un dia ‘estupendu’)… però hauria de ser una votació nominal, és a dir, tots els vots, fossin amb ‘un si’, amb ‘un no’, amb un ‘m’ho pensaré’ o amb un ‘la dona no em deixa’, portarien el nom del ‘timat’ (perdó, del votant) i aquest fen gal·la, quasi obligatòria, del seu patriotisme i de les ganes de ser lliure, tots dient GLORIA!, poses a dins del sobre de votar un bitllet de cent euros (100) per la causa independentista i per les despeses de les urnes, clauers, bolígrafs i els pins de la diada.
Així el nou govern aconseguiria que tot estès ben controlat, és a dir, fen un símil amb el judici a Artur Mas, on la gran majoria es va fer ‘culpable’, dient: ‘TOTS SOM MAS’ i ‘jo també vaig votar’, ja tindrien la llista feta.

Per tant en el suposat cas que es repetís un altre 9N (molt probablement)  , podrien ser tots els votants del ‘SI VULL’ inculpats, juntament amb en Carles Puigdemont, i no caldria dir davant dels jutjats: ‘TOTS SOM EN CARLES’.
Els ‘estimats’ jutges ho tindrien més fàcil. i aniríem potser de pet a unes eleccions atòmiques o a la tan desitjada República Catalana o Principat de Catalunya o en el cas d’aqui dalt, una mena de Comtat de l’Empordà 

En el cas que algun despitat hagi votat que ‘NO VULL’, el tindríem d”obligar’ a què poses un bitllet de cinquanta euros i anar de genolls de Monistrol a Montserrat, per ser tan ‘gilipitxes’, ja que si el ‘menda’ pensava que NO VOLIA ni tan sols el referèndum, valia més que s’hagués quedat a casa i no tocar la pera a ‘tutti cristu’. Amen

No crec que sigui una mala idea. La meva Tieta Cisqueta’, de 85 anys, m’ha dit que li sembla perfecte i ella anirà a votar al seu amic Tarradellas (no li feu ni cas, ja ‘xoxeja’ per tot arreu)

I és que som l’òstia els catalans! SI VOLEM, doncs PODEM i junts fins i tot som imbatibles!…
Que es noti que estimem la pela, inclòs per deixar de ser esclaus d’un estat i ser esclaus d’una Europa decrèpita, que també ens martiritza cada dia i de bon matí…i que a mi em fot més, tenint en compte que m’agrada ser matiner, però a les dotze del migdia 

Vics-a Catalunya, on ens donen gats per llebres, quasi sempre.
.
.. Fàcil oi?, cent euros per un milió de votants com a mínim, tenim 100 milions per les urnes, pipes, quicos i ‘xuxes’ 

Demà més
Salut i bon dia.

M’agrada

Anem un salvi’s qui pugui?, Radio TV Pedret

És cert que Puigdemont va tenir una forta brega amb Junqueras i va plantejar convocar eleccions ja?

 

 

El fet que la CUP recolzi a l’executiu català sembla que provoca pànic en les files del PDeCAT.
Diuen que a molts consellers els tremolen les cames.
El mal glop de l’1-O se’ls comença a tornar en contra ja que aquest laberint és de traca i mocador
La possibilitat que Puigdemont tregui les urnes al carrer i disfressi la consulta amb unes eleccions autonòmiques cobra força entre els partits constitucionalistes.
Mentre els sobiranistes mantenen el seu desafiament sota una autèntica caça de bruixes.

El president de La Generalitat ha expressat aquests dies en converses informals la seva intenció de consumar el xoc de trens amb Madrid fins al final. Ni tan sols al seu antecessor en el càrrec, Artur Mas, li ha donat pistes sobre el seu plans. Les relacions entre tots dos segueixen sent molt fredes.

A prop d’un possible naufragi, és un salvi’s qui pugui?

Quim Pedret i Rovira

“Puigdemont està jugant en foc… by Radio TV Pedret

“Puigdemont està jugant en foc, i el temps s’acaba”

President, si no respectes a una persona, t’estàs faltant el respecte a tu mateix i al teu cap.

‘El President per accident’, es vol carregar els homes forts d’Artur Mas, dins i fora del govern.

Després del cas Gordó, va vindre el cas Baiget, i ara tot sembla que li toca el torn a la Neus Munté, a en Jordi Jané i en Joan Vidal de Ciurana i el mateix Puigdemont està estrenyent ‘el coll’ a la Marta Pascal.

Puigdemont s’està obligant a ell mateix a unes eleccions catalanes per octubre o novembre, en lloc d’un referèndum ‘encartonat’ el 1r d’octubre i que algun home fort el pot ‘convidar’ a convocar.les. Ell també està exposat a una petita coça. El poder mana més que el creu que té el ‘poder’.

LEER MAS…

Les Urnes de la ‘Pebroteres’ by Radio Quim Pedret TV

Junqueras i Romeva reactiven la compra d’urnes!! (ARA)

I si no es posessin d’acord en comprar-les a Amazon o lloc similar, passaran el platet de l’almoina com a missa, però anant de casa en casa, i toca’n les ‘Caramelles’, amb el cistellet florejat per arribar als pisos més alts. Tot té solució!
Ja veuran si votarem, com em dic Andreu!.. i sóc músic
Cistells en lloc d’Urnes, ho trobo més elegant i fa país!

Reactiven la compra d’urnes!!

I si no es posessin d’acord en comprar-les a Amazon o lloc similar, passaran el platet de l’almoina com a missa, però anant de casa en casa, i toca’n les ‘Caramelles’, amb el cistellet florejat per arribar als pisos més alts. Tot té solució!
Ja veuran si votarem, com em dic Andreu!.. i sóc músic

Cistells en lloc d’Urnes, ho trobo més elegant i fa país!

Quim Pedret i Rovira

En Quico fins als ‘OUS’… i en Santi Vila esperant, by Radio TV Pedret

Mentre el Quico Homs estava fins als ‘OUS’ …

…en Sant Vila, el filòsof, malabarista contorsionista i cuiner polític, assegurava que la destitució de Baiget va tenir “un punt injust’

1 er Aniversari del PDeCAT

 

Santi Vila, ¿El Juez de la Horca?…………. En català seria Jutge de Pau?

Ahir el mati davant el Facebook i en directe em vaig trobar la Marta Pascal, la 2a mestressa del PDeCAT a peu dret i amb faristol.
Ella, volia quedar bé amb tots els seus companys, però si dubte massa en seure en una cadira o altra, seurà a terra.

LEER MAS…

Un home lliure i ‘La Por a la Llibertat’, by Radio TV Pedret

Un home lliure i ‘La Por a la Llibertat’

Al meu parer la llibertat és tenir bàsicament la capacitat de triar, no és fer el que a un li dóna la gana” i com ningú pot fer el que tot un vol, llavors el món diu que la llibertat no existeix i que és una ficció o un mite.
Estem en una distorsió malintencionada de la lingüística, perquè en realitat fer el que un vol, no és llibertat ja que això seria omnipotència* que és una altra cosa i la omnipotencia, no existeix.

La llibertat sempre és la capacitat de triar en la mesura del possible.

El gran Octavio Paz, va dir: ‘que la llibertat és solament la capacitat per triar entre dues grans paraules, SI i NO’ i mentre jo pugui dir sí o no sóc lliure i haig d’assumir aquesta responsabilitat, encara que li tingui por, com deia Erich Fromm en el seu llibre ‘La Por a la Llibertat’.

LEER MAS…

“Els déus del nostre temps”, by Radio TV Quim Pedret

Crec que els déus del nostre temps són demiürgs* una espècie de dimonis, migs llestos, migs poderosos, que són sempre mig alguna cosa, però que no són tot del tot. El déu fonamental que venera el poder és el vedell d’or, més encara, penso que és l’or del vedell, que és el més imbècil que es pot aspirar en aquest món.

Els diners i tot el que els diners signifiquen, han arribat a ser la plutocràcia*…. el ‘mamón’, ha arribat a ser veritablement el déu, el deu més alt. amb aquests petits deus que condueixen a ell per una escala petita, que cal pujar-la de genolls, per arribar a ser un ‘desmanegat-maldestre i déu-cec’, convencional i fals, i solament perquè els seus adoradors-deus s’han posat una mica d’acord en divinitzar-ho, ell segueix sostingut en peu, aquí i entre nosaltres.
Sobre aquests ‘deus’ sí que cal tirar pedres, el que no té cap nom, perquè el que té és un nom comprat.

El poder, els deus, el gat i la llebre, by Radio TV Pedret

‘EL PODER DEÏFICAT, ENS DONA GAT PER LLEBRE’

A l’ignorant se li enganya fàcilment i se li dóna gat per llebre?
Pot ser, però no som ignorants, som poble, i gent bona

El poder sempre intenta donar ‘gat per llebre’ i això és així perquè el poder ni compta amb els que l’hi han donat el poder.
Tan sols rebre-ho, el poder s’instal·la i es separa de nosaltres.

Els nostres ‘apoderats’, en tot cas, aniran amb cotxe oficial, no pujaran amb metro, no utilitzaran els mitjans de transport municipals, no llegiran el que nosaltres llegim, no coneixeran de debò les nostres aspiracions, s’encastellen i es deïfiquen, en el més estricte sentit de la paraula, i llavors ja no coneixen als que estem a ‘baix’, ni saben el que de debò pensem, ni al que de veritat aspirem.

No coneixen els últims canvis, no coneixen el preu de les coses i llavors el poder té necessàriament que donar-nos ‘gat per llebre’.
De tant en tant suposo que donarà una llebre, però generalment, serà alguna ‘llebre per gat’.

Quim Pedret i Rovira

Arriben les figures.. “Units per avançar…lliures”, Radio TV Quim Pedret

NUEVO MOVIMIENTO SÍSMICO

Excargos de Unió fundan una plataforma “catalanista y europeísta”
Units per avançar apuesta por el “diálogo” y el “pacto” ante una Catalunya actualmente “dividida” y defienden que “cualquier decisión” sobre Catalunya esté “amparada en la legalidad”

La plataforma Units per Avançar, cuya declaración fundacional ha visto la luz este lunes, nace como un “movimiento catalanista y europeísta”. Fundada por excargos de Unió del entorno del que fue el líder del partido democristiano, Josep Antoni Duran Lleida, parte de la premisa de que Catalunya “está dividida” y apuesta por el diálogo con “el resto de la sociedad española”

LEER MAS…