Fotoreportage

Puigdemont rep a la Comunitat Musulmana, by Radio Ona Pedret TV

 

Carles Puigdemont rep al Palau de la Generalitat els representants de la comunitat musulmana després de la manifestació per la Rambla de Barcelona.
Els manifestants han demanat autocrítica i han dipositat flors al mosaic de Joan Miró

 

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va rebre el dilluns 21 d’agost al vespre al Palau de la Generalitat diversos representants de la comunitat musulmana després que aquesta es manifestés per la Rambla de Barcelona en rebuig dels atemptats de la setmana passada. A la trobada també hi ha assistit el conseller d’Exteriors, Raül Romeva i la de Governació, Meritxell Borràs, així com el director general d’Afers Religiosos, Enric Vendrell.

‘Islam és pau’, ‘Som musulmans, no criminals’ i ‘Tots som Barcelona’. Són els clams que més s’han sentit a la manifestació. El manifest, a plaça de Catalunya en català, castellà i àrab, ha reclamat autocrítica a les institucions i a tota la societat i ha demanat treballar perquè els joves se sentin inclosos, arrelats i amb futur, per rebutjar així discursos radicals. La concentració ha arrencat al voltant de les 7 de la tarda i ha arribat a dos quarts de 9 del vespre al mosaic de Miró de les Rambles. Entre aplaudiments i molts rostres emocionats, representants de la comunicats musulmana, que han assegurat haver superat les expectatives de convocatòria, hi han dipositat flors en homenatge a les víctimes de l’atemptat terrorista. La Guàrdia Urbana ha xifrat la participació en unes 2.500 persones.

 

 

La Guàrdia Urbana ha xifrat la participació en unes 2.500 persones.

Pujat a la xarxa 
Quim Pedret i Rovira

Aire condicionat…. per la buxaca, by Quim Pedret

«BRICOLATGE»

Aire condicionat amb glaçons molt barat…

No deixeu aquest ‘aire condicionat’ molt temps funcionant perquè si no les parets de la casa començaran a formar-se capes de gel. El meu veí no em va fer cas, i el gel fos va anar al ventilador i el va electrocutar, mentre que el seu gat moria de hipotermia.
No ens deixen ni ser pobres!

Quim Pedret i Rovira

‘Perruqueria ambulant’ a Santa Margarida, by Quim Pedret

 

 

Santa Margarida a Roses!

Que he de fer? Callar?
Pots dir-m’ho tu, Montse?

És un n escrit fet amb el cor i que em dol tant fer.lo, com veure la brutícia del passeig marítim i la merda amuntegada al costat dels containers de molts carrers de Figueres.

Avui he passat pel meu poble, Roses (que és lloc molt maco i amb una de les baies de boniques del món) i he volgut veure de primera mà el problema del Top-Manta al passeig marítim, on hauria de ser un barri de platja i canals navegables de Roses, fet pels turistes, anomenat de SANTA MARGARIDA.

 

 Santa Margarida Roses ‘Perruqueria ambulant’  Agost 2017  (Fotograma de camera amagada)

 

Els que vist (tot i que ja ho sabia) m’ha fet mal els ulls i al cor i he sentit molta pena. Paraula.
Fins i tot la càmera de vídeo em tremolava.
La tenia a la mà amagada, per allò de ‘si no fos cas’ que me la trenquessin pel cap. Ni un sol policia, fent un cafè!

He vist una «PERRUQUERIA AMBULANT»!!!!, on els turistes es poden fer ‘trenes o raspes’ a un mòdic preu de diumenge. Us deixo la fotograma de la pel.licula.

Si la Policia Local no pot fer res, malament.
Si els Mossos, ni la Guardia Civil, ni la Policia Nacional tampoc hi pot fer res per falta de competències, pitjor.

…però amics, per les coses bones i per les dolentes, els culpables sempre són els que NO volen, o NO poden, o NO saben o NO varen saber NEGOCIAR, amb el govern de Catalunya (Mossos d’Esquadra), ni amb el Ministerio del Interior (Civils i Nacionals), perquè els deixessin efectius per lluitar contra unes pobres persones (segurament explotades per una colla de ‘vius’) que potser hi fan negoci o/i tenen comissió.

Que fem? Hauriem de cridar a l’exercit per fer ‘neteja’ amb mitja dotzena de ‘retros, aplanadores i excavadores’?.. i llestos! Trist

Sincerament, la façana al mar de Santa Margarida fot molta pena!!

Ja sabeu que heu de fer els homes i dones del govern de Roses… Dimissió.
Seria un bon regal a la gent de Santa Margarida, que paga com tot ‘cristu’ els sus impostos i així donar pas a gent que potser (he dit potser) ho farien pitjor, però almenys ho intentarien fer millor… que no és tan difícil, collons!
No cal que recordi que vol dir la paraula Dimissió, ja ho recorda cada dia la vostra consciència. Ho crec i ho suposo.

Per cert a les 8 del vespre, hi havien moltes més de 100 paradetes de Top-Manta. Per cert, que vol dir Top-Manta?

Cordialment i amb pena

Quim Pedret i Rovira

LEER MAS…

Aigües de Vilajuïga, gràcies alcaldessa, by Radio Pedret TV

Avui he anat a la Riera de Vilajuïga a fer fotografies d’ocells, jugant a pilota!!

!… i quasi n’hi havia riera i estava neta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hem de passar pàgina, canviar xips, treure caretes, males cares i mentalitats recaragolades i deixar ‘les pors’ d’anys en moltes coses dins de Vilajuïga. Han sigut anys molt ‘foscos’, d’enganys i favoritismes.

LEER MAS…

‘Agus’ Riera, aixi el vaig coneixer, by Quim Pedret

‘Agus’ Riera, aixi el vaig coneixer, by Quim Pedret

 

Podria dir que el vaig conèixer així….amb molts somnis, rialler, sempre de bon humor, optimista i una càmera a les mans…

 

Agusti Riera Roses

‘Agus’ Riera a Roses                                                                                                                     

…i així l’he retrobat, davant i darrere una càmera, a dalt d’un escenari o a un estudi de TV, però amb la seva senzillesa, segueix sent aquell l’Agustí, inquiet il·lusionat i sincer, que contagia bon humor, perquè la vida li ha fet veure que a pesar d’alguns entrebancs quasi tot és i ha de ser humor. Endavant!!

 

Riera Agus Radio Pedret

Fotografia ‘Agus’ Riera

 

Agus Riera PCT Quim Pedret Rovira

Podemos Conseguirlo Todo

Fotograma del vídeo de Eduard Llinàs

Pujat pel Quim Pedret

Persecució de ‘Cine’ per Figueres, by Radio Pedret

Persecució de ‘Cine’ per Figueres, by Radio Pedret

Vilajuïga, 14 de febrer 2017

Recordant aquella portada i contraportada de fa 35 anys (1982) al PUNT DIARI, quant valia 30 pessetes.
Eren les 10 i mitja del matí a Figueres. La casualitat va fer una història de ‘Persecució de ‘cine’ pels carrers de Figueres’ i val a dir que l’endemà alguns policies que surten a la fotografia i jo mateix, ens vàrem trobar plegats a la Comissaria de Policia Nacional de Figueres…
            Tota una odissea!
.. Ep!, però em varen pagar més de 3.000 ptes.!

Figueres Policia Quim Radio Pedret

 Atracadors per terra encanonats per la policia a Figueres (1982)

Un 17 de maig de 1982 a la cruïlla de Carrer Méndez Núñez de Figueres
Fotografia Original es va fer amb negatiu Kodak Kodacolor II
Tant el negatiu com el positiu es varen revelar a Cabanes a ‘corre i cuita’, per enviar a la redacció del Diari a Girona per la seva publicació l’endemà.

A la dreta, titular, portada i fotografia a mitja pàgina del PUNT DIARI del 17 de maig del 1982
A l’esquerra del ‘col·lage‘, la fotografia i text de la contraportada,
No tinc el negatiu original, ni el diari en paper original.
Vilajuïga 2017

Pilarín Bayés i el fill de Vicens Vives inauguren «Expo Kids» a Roses, by Radio Pedret

Elena i Pilarin Bayes Quim Radio PedretLa reconeguda il.lustradora Pilarín Bayés i de Luna amb la pintora Elena Kudryashova a Ca l’Anita de Roses

La dibuixant ha il·lustrat ‘La petita història de Jaume Vicens Vives’ juntament amb el text de David Pujol i les creacions s’exposen a Ca l’Anita.

 

JaumeVicensVivesquim radio pedret

                                          Jaume Vicens Vives

L’inauguració ha tingut lloc el divendres 3 de febrer a les 6 i mitja de la tarda
La il·lustradora Bayés, osonenca de l’any 2012 i Creu de Sant Jordi 1991, ha signat exemplars del conte a la Biblioteca Municipal de la població Alt Empordanesa de Roses.

 

pilarin Bayes David Pujol Roses Radio Quim PedretPilarín Bayes i David Pujol

  Pilarin Bayés Montse Mindan Quim PedretPilarín Bayés, David Pujol i Montse Mindán

 

Montse Mindán Pilarin Bayes Quim PedretL’alcaldessa de Roses Montse Mindán i Pilarín Bayés a la Sala d’exposicions ‘Ca l’Anita’

Pilarin Bayes Radio Quim PedretLa dibuixant i ninotaire ‘Pilarin’ Bayés signant el conte de la vida de Jaume Vicens Vives. (fotografíes de Quim Pedret i Rovira)

Quim Pedret i Rovira

‘Feléz’ el pintor ‘amagat’ a Garriguella, by Radio Pedret

‘Feléz’ el pintor ‘amagat’ a Garriguella, by Radio Pedret

guillem Pluja Quim Pedret Felez
  ‘Felez’ a Garriguella amb el fotograf Quim Pedret          Fotografia de Guillém Plujà i Moratò
 Entrevista Recuperada
 
 
Vares néixer a Saragossa.
 
Sí, al 1930. El meu pare era navarrès i la meva mare, aragonesa. El meu pare era comissari de policia, i jo em vaig marxar a Barcelona, on vaig viure fins als 25 anys. Llavors, vaig guanyar una beca artística dels Castells del Loira, i per fi em vaig quedar enamorat de París.
 
 
D’on ve aquesta passió per la pintura?
 
Pinto des dels vuit anys, encara que, durant un temps, vaig portar una vida més aviat bohèmia, i vaig arribar a jugar en categories inferiors de futbol. Però des de nen m’agradaven els llapis.
Quan va esclatar la Guerra Civil, el paper escassejava, i jo dibuixava per les dues cares, fins que van acabar confiscant-m’ho. Després, amb un clau vaig començar a dibuixar en les parets. Gairebé les foradava.
 
 
Més tard, vas conèixer al pintor Joan Ponç
 
Durant el servei militar. Vaig establir una amistat immediata. Era un home molt ‘absurd’, llavors estava obsessionat per Dalí. Ell (en Ponç) ja havia viscut l’experiència del Dau al Set amb Tharrats, Tàpies, Cuixart i Brossa. A mi m’interessava el classicisme.
 
 
 
Què vas fer en acabar la mili?
 
Vaig treballar d’estampador. Després vaig començar a fer abstracció lírica, diferent de l’abstracció matèrica de Tàpies, i vaig exposar a París. Freqüentava a un grup d’espanyols com Fernando Lerín, Plaza, Duque, Eduardo Arroyo…
 
 
 Quim Pedret Felez San Martin Pintura
Quim Pedret i Fernando San Martin ‘Félez’     Fotografia: Sergi Pedret i Kudryashova
I després vas fer el salt a una figuració propera a Paul Delvaux, Yves Tanguy, Dalí…
 
Si, amb Dalí ens vàrem conèixer a Espanya i sempre m’ha interessat. Amb Yves Tanguy crec que no tinc gaire a veure. El de Delvaux ho diràs segurament perquè als dos ens interessa molt el nu de dona.
 
Vols saber per què em vaig passar a la figuració?
I tant.
 
Vaig ser pintor abstracte durant uns deu anys. Però en Fernando Arrabal em va desafiar.
Ell tenia pintors més o menys particulars com Crespo i Díaz. Va veure una exposició meva, va comentar que els meus quadres no estaven malament, i em va dir que jo no seria capaç de fer una obra figurativa. «Vols un fer un retrat meu?», em va dir.
Quan ens vàrem tornar a veure jo ja tenia un retrat seu, i li va agradar molt. Em va suggerir que com en l’abstracció em coneixien com a Sant Martín i que canviés el nom per S. M. Félez, «La seva Majestat Félez», va dir Arrabal amb el seu habitual humor. I tal dit, tal fet.
 Felex Garriguella Quim Pedret Pintura
«La seva Majestat ‘Félez», al seu estudi de Garriguella                          Fotografia de Quim Pedret 
I així et vas convertir en pintor del moviment «Pánico» i en el pintor de Ferrando Arrabal.


Sí, em va interessar molt aquesta estètica, però la part surrealista i sensual, l’humor i l’al·legoria, la crítica de la societat, no pas l’escatologia ni l’horror.
Accepto en Topor, en Jodorowsky o en Arrabal, que van ser els creadors del moviment «Pánico» que ha generat obres de teatre, cinema, còmic.
A mi m’interessa més l’univers de la dona i la part social o de compromís de la pintura. He fet 15 o 16 quadres de Arrabal.Quin sentit té fer tants quadres de Arrabal?

Són sempre quadres per encàrrec que ell em demana i protagonitza.

Resulta estimulant per a un artista fer tants quadre per encàrrec de la mateixa persona?

A mi se m’escapa per què els encarrega. Per a mi és interessant l’encàrrec perquè la pintura exigeix sotmetre’s a certes disciplines. Els meus millors quadres i moments corresponen a assumptes per encàrrec.
A Raval ho he pintat en «La Santa Cena» amb personatges cèlebres del segle XX, vinculat a «El gran teatre del món» de Calderón i com a director de cinema…Des de 1993 vius a l’Empordà…

Sí, vaig deixar París, que va significar una llarga lactància per a mi i va anar el lloc on em vaig fer artista.
Ara visc a Garriguella a l’Alt Empordà i segueixo pintat. M’inspiro en la realitat i en ella m’afirmo, encara que creo elements de ficció. Dono importància a la tècnica perquè jo explico situacions una mica absurdes, poc clares, com els somnis. I intent plasmar la contradicció entre la vida urbana i la bellesa clàssica. Segueixo sent inconformista.La vinculació de la teva obra amb la del teu amic Dalí també sembla evident i amb l’hiperrealisme…

Amb Dalí, sempre vàrem parlar una mica de coses més aviat formals, però el pintor que més m’interessa és Gustav Klimt, que va arribar a l’art total, a l’estilització, a les coses més depurades i alhora més barroques. És figuratiu, sensual, és perfecte.Coincideixen també en la teva desmesurada passió per la dona.

Cert, en el 50 per cent dels meus quadres hi ha dones, gairebé sempre nues. El sexe femení és, en bona part, l’eix vertebrador de l’home.
Recordes Saragossa?
Vaig estar a punt de tornar.hi, però vaig seguir a París. Ara, ja és tard.

Elena Kudryashova a Roses amb Girona Noticies, by Radio Pedret

 

Elenakudryashova Pintora Radio Pedret Felez SanMartin KudryashovaPedret Irene kudryashova quim pedret Pintura Mindan KudryashovaPedretRosesPintura Quim IsaacPedretKudryashova Quim pedret kudry pintura roses Elenakudryashova Pintora Quim Pedret LEER MAS…

El Cul de Lleona a Girona, by Radio Pedret

El Cul de Lleona a Girona, by Radio Pedret

Quim Pedret Cul de lleona

Cull de lleona Quim Pedret

Varen avisar del perill de la grip, però varen dir res que no tenien un duro per posar una barana o baixar una mica la lleona

i….
Han esperat que passés una desgràcia per posar una ‘punyetera barana’ ………….’Enorabona’ regidor Joan Alcalà

 Joseph , vous avez pas été le coupable a été la victime . Repose en paix.

«Llepars culs amb securetat»
Però es que no sabem que el cul només s’ha de llepar als polítics de torn i després que deixen el poder, ja els podem fotre escales avall?
Quanta miseria i quants miserables….
Una barana de menys, una vida de menys!!

 

Quim Pedret i Rovira

El Gat vermell del Sergi Pedret, by Radio Pedret

El Gat vermell del Sergi Pedret, by Radio Pedret

El genial humorista Jaume Perich tenia un gat, el nostre fill   també té un gatet vermell


SSergi Pedret quim pedret Gat vermell
Tempera 50×60 de Sergi Pedret i Kudryashova

Mas Ventós al 1976, by Radio Pedret

Mas Ventós al 1976, by Radio Pedret

QuimPedret-Mas Ventos. Vilajuïga

                                               Mas Ventós           Fotografia. Quim Pedret i Rovira

He recuperat la fotografia del Mas Ventós que vaig fer l’any 1976, el color i la informació original del viatge fotogràfic des del Delta de l’Ebre fins al Cap de Creus.
Donades les penoses condicions del negatiu amb la humitat i els anys, no he pogut fer cap miracle.

 

Quim Pedre -Mas Ventos

Situació al ‘Google Mapas’ de Mas Ventós. La fletxa indica des d’on es va fer la fotografia fa quasi 40 anys

Mas Ventós a l’actualitat

Mas Ventos Quim Pedret

Castell de Quermançó a Vilajuïga, by Ona Radio Quim Pedret

 


Castell de Quermançó a Vilajuïga, by Ona Radio Quim Pedret

‘Agressió’ a l’Artur Mas, by Ona Radio Quim Pedret


‘Agressió’ a l’Artur Mas, by Ona Quim Pedret

Evidentment que es tracta d’una broma d’en Carles membre de ‘El Tricicle’, que sense voler va fer saltar les ulleres d’Artur Mas, el dia de la funció 25+25, única al Palau Sant Jordi de Barcelona. Va ser el 3 de novembre de 2004, per commemorar conjuntament el 25 aniversari del grup ‘El Tricicle’ i el diari esportiu Sport.

Estrella Ametlla al Celler Espelt de Vilajuïga, by Ona Radio Quim Pedret

Estrella Ametlla al Celler Espelt de Vilajuïga, by Ona Radio Quim Pedret


Estrella Ametlla al Celler Espelt de Vilajuïga by Radio Pedret

Una petita xarrada amb la Creadora i Dissenyadora ‘Estrella Rivas de Ametlla‘ que a punt de fer noranta anys treballa cada dia, inclòs la nit abans de la entrevista.

Gravació feta mitja hora abans de la inauguració de L’exposició de la seva obra a l’Espai d’Art del Celler Espelt de Vilajuïga, després d’haver gaudit tot el matí i la tarda, mentre fèiem fotografies, entre teles, las ‘pameles’, els vestits de núvia i anècdotes amb molt bon humor, juntament amb el seu fill, l’escultor Jordi Ametlla