About Joaquim Pedret i Rovira

Posts by Joaquim Pedret i Rovira:

Ens hem fet grans, by Quim Pedret i Rovira

I diu l’amic:

Ens hem fet grans gairebé sense adonar-nos, com si ens haguéssim ficat al llit una nit i l’endemà, en obrir els ulls, haguessin passat deu o quinze anys.

Ens hem fet grans corrent, corrent per no perdre l’autobús de l’escola, corrent davant dels grisos, corrent per no arribar tard a una cita, o un concert de rock.

Ens hem fet grans, pintant les parets i somiant paradisos.
Construint aquests castells a l’aire, que en diuen utopies.
Ens hem fet grans, de cop i volta
A també a cops i a hòsties. Equivocant-nos.
Descobrint-ho quasi tot a sota d’una capa negra d’obscurantisme i prohibicions.

LEER MAS…

Pots ser genial, by Radio Quim Pedret TV

I diu l’amic:

Algú va dir, que tots som genials fins als set o vuit anys, però que després tractem de semblar-nos als altres.
Busquem la mediocritat i gairebé sempre acabem aconseguint-la.

No t’obstinis a ser mediocre, si pots ser genial.
Procura ser tu mateix.

No facis el que tots
No diguis el que diuen tots
No pensis el que pensen tots

No t’inventis les mateixes mentides
ni la mateixa porqueria de tots.
No et conformis en ser un ‘pobre’ mediocre,
si pots ser genial.

 

Quim Pedret i Rovira

Rajoy no prent Lexatín, by Radio TV Pedret

La salut d’alguns polítics comença a ser preocupant!

Per cert, Lexatin és un calmant, és un laxant o un aturador de diarrees?

 

Quim Pedret i Rovira

Los medios del Movimiento Nacional, by Gregorio Morán

El artículo semanal que publica en ‘La Vanguardia’ el periodista y escritor Gregorio Morán (Oviedo, 1947) bajo el epígrafe ‘Sabatinas Intempestivas’ no ha sido publicado este sábado. Pese a no haber visto la luz en el rotativo barcelonés, el texto retirado, titulado ‘Los medios del Movimiento Nacional’, ha circulado por las redes sociales.

Barcelona 15 09 2009   Fotografia Cesc Giralt

Este es el artículo íntegro:

Los medios del Movimiento Nacional

No estaba entre mis intenciones escribir sobre la situación en Cataluña. Imaginaba que un lector habitual estaría ya saturado y poco se podía añadir a lo ya dicho. Cambié de opinión a partir de varios artículos que me han conmovido y que parecen exigir cierto grado de compromiso. Basta citar los de Màrius Carol, de Xavier Vidal-Folch y el sensible y rotundo de Isabel Coixet. No podemos callar aunque estemos en pleno agobio veraniego y tengamos la sensación de que vivimos entre camellos pero sin ninguna experiencia de beduinos. Los artículos son un llamamiento a la responsabilidad y dejan una agridulce sensación de que estamos en un callejón de difícil salida a la que nos han llevado los talibanes que nos gobiernan y sus jaleadores, ¡que no supimos desenmascarar a tiempo!…. LEER MAS…

Joan Jorquera es proclama Campió de Catalunya Sub-21

Imatges de Empordà TV                                                                       

 

Joan Jorquera tanca una gran temporada i ja és primer en el rànqing nacional

Èxit del jove Joan Jorquera Cala, que amb tan sols 16 anys, s’ha proclamat Campió de Catalunya Sub-21.
En Joan Jorquera a fet una temporada magnifica, amb 258 combats guanyats i aconseguint també ser Campió de l’Open Internacional d’España i també Campió d’España Junior.

El jove rosinc ha pujat al nº1 del rànquing nacional i ja té el passaport per participar en el Campionat d’Europa Junior, que es celebrarà a Xipre.

Moltes Felicitats!

 

Quim Pedret i Rovira

Los Huevos de Blesa, by Quim Pedret

Veient la Sexta Noche el debat “Blesa, l’Escopeta Nacional III ” he recordat l’acudit

“Era una vegada un Convent de Monges”

Un home portava dues dotzenes d’ous cada dia al convent, perquè elles fessin les seves Magdalenes Ortíz :P
Com cada dia l’home els hi va portar, però al trucar la porta, varen caure a terra i ni un de sencer.
Estava molt disgustat i va marxar demanant perdó, mentre la monja li deia: ‘No es preocupi bon home, demà en porta dues dotzenes, que no passa res’
L’endemà va arribar un altre senyor a la porta del convent que portava dues dotzenes per compensar els trencats pel seu col·lega.
La monja portera va obrir la porta.
Hola! Bon dia. Li porto dues dotzenes d’ous.
La monja li va preguntar: Perquè no ha vingut l’home que ens porta els ous cada dia?
Ho sento germana, a partir d’avui vindré jo. El no vindrà més, ja que s’ha penjat !!
La Monja amb sorpresa, li va preguntar: S’ha penjat pels ous?

No germana, pels ous no, s’ha penjat pel coll, com tot déu :-) “

“L’art de dir NO”, by Quim Pedret

“Cuando digo no, me siento culpable” un llibre de M.J.Smith
 
La paraula més difícil d’aprendre, sense sentir.nos culpables, és NO.
Si aprenem a dir NO a les persones que ens volen manipular o fer alguna mena de xantatge, creieu.me amics, seríem més feliços, més autèntics i més LLIURES.
 
No fa molts anys que vaig aprendre a dir NO, i cal dir NO, quan cal, i si així ho penses, malgrat que fa molts anys que vaig comprar el llibre.
‘La Teràpia Assertiva Sistemàtica’, és l’art d’aprendre per estimular les nostres emocions i prendre les nostres pròpies decisions, com és la llibertat, independentment del que els altres pensin o vulguin.
 
Quim Pedret i Povira

Lliures, by Quim Pedret

“Hi ha tantes maneres en les quals l’ésser humà és esclau, que avui dia, el concepte de llibertat es converteix en dubtós.
Fa anys em vaig voler regalar la llibertat i potser encara no sóc lliure i segueixo sent esclau de la llibertat.
Ingènuament vaig escollir l”esclavitud’ i quan tries el que el farà ‘esclau’, és una altra forma de ser en el temps-espai, que de ben segur cada dia em fa ser més LLIURE”

Quim Pedret i Rovira

Dalí, volem un fill teu, by Quim Pedret

A l’Empordà som tan ben parits, que presumin que les restes del Diví Dalí, les han trobat en un ‘bon estat’
És increïble!… i un pèl macabre.
Igual a més d’embalsamat, Dali estava momificat i embolicat de paper d’alumini… per allò de la humitat.

L’alcaldessa de Figueres Marta Felip que ha estat al lloc dels fets, s’ha mostrat compungida i trista, tot i que s’ha pogut saber que al MESTRE no li han arrencat cap ungla, ni cap dent, com en principi es pensava. Encara sort!
Seguin amb un pèl d’humor fosc…
Només li han agafat, com si d’un préstec és tractés, una tíbia i un peroné.

D’aquí a dues setmanes, sembla que un tal Papa Pitufo (cuiner empordanès) farà un brou per tot els que vulguin la poció surrealista, ja que estar segur que ‘els ossos de gallina-vella-surrealista-masturbadora’ fan bon ‘caldo’ i ens poden donar la divinitat. Això diuen.
El dinar, podria ser a Cadaqués, on estiueja i canta la DIVINA. Tocam la pera, Catalina….mentre hem canten unes
paraules d’amor, senzilles i tendres!

Uns imagineu que pel setembre i després del judici, es declares a la vident, filla d’en Dalí i ella mateixa es fot un 25% de la llegítima de l’herència a la butxaca, que hauria de sortir de la Fundació Gala-Dalí i a la vegada la ‘filla bruixeta‘, amb bon ull clínic i mala llet, demanés a la fiscalia una auditoria, per saber com estan de polides les comptes del seu retrobat bon Salvador… perdó, volia dir: Papa, t’estimo!…

No ens avorrirem
Quin estiu ens espera!!

Quim Pedret i Rovira

La Mirada de Lluís Roura, a Espai Armengol de Vilajuïga

Recull de fotografies del pintor empordanès Lluís Roura i Juanola
Muntatge de Vicenç Asensio
Visual 13 i Espai Armengol

 

Lluís Roura al Espai Armengol, de Vilajuïga

Lluís Roura Juanola a Vilajuïga, 17 de Juliol 2017

«El último espectáculo que hará Dalí», by Ernest Alós

Ernets Alós / Figueres

«El último espectáculo que hará Dalí». Marga, una vecina de Llançà, uno de los cientos de curiosos que se agolpaban anoche ante el Teatre-Museu Salvador Dalí de Figueres, resumía bien la escena que se desarrollaba delante de sus ojos. Aunque seguro que, de haber oído su comentario, no les hubiese hecho mucha gracia a la directora de los museos Dalí, Montse Aguer, y a la alcaldesa de Figueres, Marta Felip, que contemplaban con mirada compungida cómo desfilaba por la puerta del museo la comitiva judicial, seguida de los forenses con sus maletines y de los empleados de una funeraria, con un ataúd y una camilla. Aunque esta vez, salvo que se demuestre lo contrario en caso de que la prueba de ADN sea positiva, el responsable no es el pintor surrealista sino una vecina de Figueres, Pilar Abel, que reclama ser hija de Dali.

 

Abel no estaba ayer en Figueres, aunque sí su abogado Enrique Blánquez. A lo largo de la mañana, Abel había participado en otro espectáculo diferente, en los platós televisivos de Madrid, tras renunciar a estar presente en Figueres, a pesar de sentir «alivio» por haber conseguido su objetivo, porque en su día las imágenes del funeral del pintor le hicieron «mucho daño». El juicio sobre la paternidad de Dalí se desarrollará en Madrid el 18 de septiembre, fecha en que ya han de estar disponibles los resultados de la prueba genética, que Blánquez espera que tenga resultados en 15 días.
Solo si resulta positiva Abel emprendería un segundo proceso para reclamar la legítima de la herencia del pintor, que alcanzaría el 25% del patrimonio legado al Estado español y gestionado por la Fundació Gala-Dalí.

Los operarios emplazaron una carpa dentro del museo para lograr que ni un dron pudiese tomar imágenes

La alcaldesa de Figueres lamentaba ayer que el juzgado que ordenó ejecutar la exhumación a la juez de Figueres no se haya planteado agotar otras posibilidades menos costosas, como realizar una prueba de ADN con los restos del padre legal de Pilar Abel, que de resultar positiva habría evitado el costoso operativo que ha incluido un dispositivo policial, la intervención de una empresa que ha debido levantar la losa de una tonelada y la instalación de una carpa para ocultar los trabajos incluso de la vista de un potencial dron que sobrevolase la cúpula geodésica de cristal que cubre el escenario del Teatre-Museu bajo el cual yacía hasta hoy el cuerpo de Dalí. Dentro de lo desagradable de la situación, apuntaba ayer Felip, la expectación generada “ha permitido reforzar la posición de Figueres como ciudad de Dalí”.

La operación empezó a las 8.15 horas para permitir que el museo mantuviese su actividad normal. Este viernes deberá reabrir a las 9 de la mañana, cuando los trabajos deberían haber acabado y Dalí debería volver a reposar en su tumba, a no ser que el proceso de análisis de sus restos obligue a trasladar el cuerpo al depósito para volverlo a inhumar en otro momento.

El hecho de que el cuerpo de Salvador Dalí fuese embalsamado hace que la extracción de tejidos que puedan aportar ADN en buen estado sea particularmente laboriosa. Los trabajos estarán a cargo de dos forenses y un técnico del Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya. Según su directora, en casos similares, en que el cuerpo ha sido sometido a un proceso de embalsamamiento y tratado intensamente con formol, suele ser necesario extraer dientes y muestras de uñas y de médula ósea procedente de huesos largos.

LA DEMANDA

Pilar Abel ha ido incorporando detalles al relato de su presunta concepción en una relación clandestina entre Salvador Dalí y su madre, entonces empleada doméstica de una familia vecina en Cadaqués del pintor. Según explicó en rueda de prensa el miércoles en Madrid,  varios testimonios han certificado que Dalí pagaba a un trabajador de un colmado para que le mantuviese al corriente del estado de su hija, y que cuando se cruzaba por la calle con su madre, llevándola a ella en cochecito, le preguntaba «¿Es mi hija Pilar?». Una relación, antes y después del nacimiento de la demandante, que no encaja demasiado con el concepto de paternidad del artista ni con su sexualidad, más inclinada a la contemplación y la autoestimulación que al contacto físico directo. Y tampoco con la relación que mantenía con Gala en 1956, la fecha en que nació Pilar Abel.

“Entonces no se hubiese atrevido con Gala. Gala era mucha Gala”, dice Lluís Duran, propietario del hotel que frecuentaba el pintor

Hablamos de ello tranquilamente con Lluís Duran, propietario del Hotel Duran, una de los espacios dalinianos de Figueres, donde comía a menudo y despachaba sus asuntos (como la propia creación del museo) el pintor, al que Duran conocía desde los 8 años. “¡Allí estaba Gala, que era una sargento! Lo llevaba de la mano arriba y abajo y le decía todo lo que tenía que hacer. Y en esos años aún estaban muy enamorados y él era muy dependiente de ella”, apunta. Y aún le cuadra menos a Duran una relación de ese tipo en Cadaqués, “donde aún había en esas fechas personas de la familia, en un pueblo pequeño donde todo se sabe y se ven muchas cosas. Al final, cuando él ya estaba harto de ella y estaba disgustado por todos aquellos hippies que adoptaba gala, no le digo yo que no… Pero entonces no se hubiese atrevido con Gala. Gala era mucha Gala”.

Ernets Alós  El Periódico de Catalunya

‘En Narcis Bardalet farà horas extres’
Pujat per Quim Pedret i Rovira

Dalí en-gordó, by Radio TV Pedret

“Coincidències curioses” 
Els forenses inicien l’exhumació del cadàver de Salvador Dalí en el Teatre-Museu de Figueres.
La Guàrdia Civil inicia l’exhumació dels papers de ‘cadàver’ de Germà Gordó en el Parlament i en Palau de la Generailtat de Catalunya. 
                                  
Guardia Civil en el transcurs de una visita al Parlament de Catalunya
Quim Pedret i Rovira (sense comentaris)

El meu país és tan petit?, by Radio TV Pedret

….O som nosaltres els petits?

Mentre uns salten, ballen i canten tot cridant GLORIA i UNITAT, recordo el que em deia la meva amiga, d’una certa edat i que en pau descansi.
Hem agafat aquest un camí que tots, davant els nostres fills i néts en serem responsables.
Un camí d’enfrontaments, ressentiments, rancúnies i odis que recorden altres èpoques.
Ara un l’insult és una bona i ràpida arma.
Ara com altres temps, es fa ‘neteja’ del que fa nosa.
Ara es renta el cap per no pensar gens, com deia en en Miquel Martí i Pol

LEER MAS…

Urnes plenes de vots, by Quim Pedret

 

 

Mira que arribes a ser divertit l’Oriol!.
Cada dia la fots més grossa. Em recordes a un polític espanyol. Un dia em presentes el teu assessor i cap de premsa, que riurem plegats! Cony!!

Si no estiguessin plenes de VOTS, seria el mateix que si la meva àvia portés pedals, ja no seria la meva iaia, seria una bicicleta…. de cartó

Però em reafirmo en el que vaig escriure aquí mateix dies enrere, que per demostrar del que heu presumit, sense creure gaire, durant tants anys; a cada sobre dels votants d’ERC, en lloc de posar un SI o NO…. Resssss de vots!

LEER MAS…